Faces & Choices

We are all about choices. We have talked to friends about key choices in their lives. Explore their stories.

Name: Emil Thorup
Current occupation: Designer, entrepreneur and founder of HANDVÄRK, THORUP RODHE STUDIO and VILLA MORI


Hvilket valg er du allermest stolt af?

Jeg er meget stolt af, at det lykkedes mig at holde det høje niveau kvalitetsmæssigt og finde de rigtige løsninger, da jeg byggede sommerhus, selvom jeg løb tør for penge. Det er typisk de sidste 10%, hvor folk falder ved målstregen, og det nægtede jeg simpelthen. Så jeg strammede ballerne og gjorde det perfekt, helt til sidst. Jeg har truffet mange valg gennem årene og i mange forskellige henseender, men lige det her, det er jeg virkelig stolt af.

Når du opererer med design, så er det sindssygt vigtigt at holde fast i sin vision, fordi det er nemt til sidst, at komme til at tage nogle nemme valg. Jeg er stolt af at have taget de svære valg i den her situation. De dyre, svære valg...

 

"Jeg tror faktisk, at jeg har lært, [...] at det, at man kæmper for noget i starten, gør faktisk, at man er endnu mere glad for det bagefter. Det er en ny ting for mig.

 

Hvilket valg har lært dig noget om livet?

At nogle gange skal man også kæmpe for ting. Selvom man måske umiddelbart synes, det er hårdt, og det lyder meget floskelagtigt, så tror jeg faktisk, at jeg har lært, i mit seneste, og forhåbentlig sidste, parforhold, at det at man kæmper for noget i starten, gør faktisk, at man er endnu mere glad for det bagefter. Det er en ny ting for mig.

 

 

Hvilket valg tyr du til for at blive inspireret?

Jeg er jo fuldstændig besat af Japan. Man kan sige meget om deres kultur og måden, de lever med hinanden på, men deres tilgang til design og hårde minimalisme med noget blødhed i materialer, det går jeg aldrig galt i byen med. Så det er klart sådan en form for japansk Pinterest, som er mit udgangspunkt.

 

"For mange år siden fik jeg et godt råd om at blive selvstændig og bare styre min egen tid, og selvom jeg var rædselsslagen for det, så kastede jeg mig ud i det, og jeg har seriøst aldrig nogensinde set mig tilbage."

 

Hvilket valg er du mest stolt af, influeret af et godt råd?

For mange år siden fik jeg et godt råd om at blive selvstændig og bare styre min egen tid, og selvom jeg var rædselsslagen for det, så kastede jeg mig ud i det, og jeg har seriøst aldrig nogensinde set mig tilbage. Selvom det til tider har været forfærdeligt, så kunne jeg ikke forestille mig alternativet.

Så, tak for at give mig lyst.
Det var faktisk Esben Pretzmann fra Drengene fra Angora, der foreslog mig at kaste mig ud i det. Han var og er en af mine gode venner, og han gav mig tippet: "Hvis det har fungeret de sidste par år, hvis det har givet dig arbejde det sidste år, så vil det nok også blive ved med at gøre det i fremtiden. Og det gjorde det. Det er næsten 20 år siden nu.

 

"Som med alt andet jeg designer, om det er møbler, huse eller små ting, så er materialet fuldstændig essentielt for mig." 

 

 

 

Hvilke valg har du gjort dig i forbindelse med designet af din ring?

Som med alt andet jeg designer, om det er møbler, huse eller små ting, så er materialet fuldstændig essentielt for mig. Jeg ville have et massivt materiale, der ikke var coated eller varnished eller på nogen måde havde en overflade, der kunne slides af. Jeg vil altid gå efter et massivt materiale, når jeg laver smykker.

Jeg ville have mulighed for at bruge produktet i al uendelighed, og inden for mine økonomiske rammer betød det sølv. Derfor elsker jeg sølv. Det ser fantastisk ud, og det er flot, når det bliver brugt.

Og når det så i forvejen er genanvendt sølv — og det gælder selvfølgelig også guldet — så er det jo bare en bonus.

 

Follow Emil at @emilthorup and @handvark, @thoruprohdestudio and @villa__mori

Back to blog
Signet ring configurator

Do like Emil, design your own ring

Make the choices that feels right for you. You can customise shape, metal, stone, engraving and much more, to make it truly personal and truly yours.

Customise your ring